top of page
De hoogbegaafde volwassene

Loopbaancoaching.

Een hoogbegaafde heeft bijzondere gaven meegekregen, mogelijkheden tot geweldige prestaties. Hierin ligt een grote uitdaging; het richting geven aan deze talenten.

 

Als je goed in je vel zit:

  • ben je snel van begrip 

  • ben je nieuwsgierig, intrinsiek gemotiveerd en zie je veel mogelijkheden

  • ben je creatief, heb je veel nieuwe ideeën

  • ben je vaak sterk gevoelig voor allerlei prikkels

  • ben je perfectionistisch met veel gevoel voor rechtvaardigheid

In je kracht ben je een gedreven, originele, creatieve en constructieve medewerker en ben je van grote waarde in je werk en omgeving.

Maar niet iedere hoogbegaafde slaagt er in om richting te geven aan zijn talenten. Het kan ook zijn dat je werkomgeving deze ruimte niet biedt. Je kunt uit balans raken en in valkuilen terecht komen. Er kunnen communicatieproblemen ontstaan, eenzaamheid, onzekerheid, depressie of een burn-out. Deze valkuilen gaan dan een steeds grotere rol in je leven spelen. 

Het kan zijn dat je nadenkt over het werk dat je nu doet.  Je kunt door onderpresteren op een werkplek terecht zijn gekomen waar je je passie en kunde niet kwijt kunt. Misschien heb je net ontdekt dat je hoogbegaafd bent en is hier in je verleden geen ruimte voor geweest. Is er nog geen plek geweest voor inzicht, acceptatie en verwerking. Of heb je nog steeds last van een negatief zelfbeeld waardoor je niet tot je recht komt op je werk en in je persoonlijke omgeving.

Het is aan jou de keuze om te kiezen voor verandering. Dat vraagt moed en lef om je eigen zoekproces aan te gaan. Hiervoor is geen handleiding te geven maar krijg je met elke stap steeds meer inzicht in wie jij bent en wat jouw talenten zijn. 

Atelier Doorzicht biedt coaching en waar nodig therapie bij persoonlijke ontwikkelingsvragen. Er wordt verbinding gelegd tussen denken, voelen en handelen zodat er nieuwe balans kan ontstaan. 

 

Atelier Doorzicht is gespecialiseerd in loopbaancoaching. Hierbij kijken we bewust naar je loopbaan en staan we stil bij de volgende vragen: Wat maakt je hierin gelukkig?, Welke doelen heb je en wat zou je anders willen? In de coaching bouwen we aan jouw persoonlijke carrièreplan en wat hier voor nodig is om dit te realiseren.

Therapie

Persoonlijke ontwikkeling

De ervaring van vastlopen en even niet meer weten hoe, geeft ruimte voor groei en ontwikkeling naar wie je mag zijn in deze wereld. Dit kan een hele ontdekkingstocht zijn en Atelier Doorzicht biedt de ruimte door middel van therapie om samen met je op te lopen, te spiegelen en je in groeipijn te ondersteunen. 

Binnen de therapie is er ruimte voor bijvoorbeeld grenzen leren voelen en aangeven, positief zelfbeeld ontwikkelen, omgaan met eenzaamheid, intens leven en intens voelen, zicht op hoogbegaafdheid, zingeving, inzicht in en grip op angsten, ontdekken wie je bent, zicht op oude patronen en triggers waardoor groeiruimte ontstaat, deze groeiruimte vormgeven en ontdekken wat past bij jou. 

Hoogbegaafdheid

Wanneer je merkt dat wat je leest op de site je aanspreekt en passend zou zijn is er de ruimte om je aan te melden voor een traject. Je hoeft hiervoor niet bewezen hoogbegaafd te zijn, vaak zal je je wel herkennen in de zijnskenmerken van hoogbegaafdheid.

bottom of page