top of page
Marisa Meerveld

 

 

Ik ben Marisa Meerveld, getrouwd en moeder van vier prachtige kinderen die me ervaringsdeskundige maken in hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. Naast mijn werk als Vaktherapeut beeldend vormen en hoogbegaafdheidscoach houd ik van tuinieren en keramiek. Ook geef ik teken- en schildercursussen aan kinderen van 7 t/m 12 jaar

 

Op jonge leeftijd voelde ik al snel aan hoe mensen zich voelden. Als kind kon ik hier weinig handen en voeten aan geven maar gedurende mijn schoolcarrière en loopbaan kon ik dit steeds meer inzetten en professioneel vormgeven. Mijn passie is om mensen in hun kracht- én kunnen te zetten: samen belemmeringen uit de weg ruimen of leren hier mee om te gaan en tijd nemen te ontdekken wat de specifieke talenten van de ander zijn en hoe men deze kan ontwikkelen.  

 

Ik houd van kinderen om hun spontaniteit, eerlijkheid en puurheid. Juist in hun jonge leven is zo merkbaar hoe het anders denken als hoogbegaafde belemmeringen op kan leveren. Vaak wordt de ‘gebruiksaanwijzing’ van het kind niet goed begrepen waardoor het kind zich hier eenzaam in kan voelen. Het hooggevoelige kind wordt regelmatig overvallen door de hoeveelheid prikkels die binnenkomen en het missen van handvatten hoe met die over prikkeling om te gaan.

 

Ik heb me in mijn loopbaan gespecialiseerd in coaching en begeleiding van werktrajecten met mensen die vastliepen in hun werk of hun enthousiasme voor hun huidige functie kwijt waren geraakt. ​

Ik vind de mens bijzonder: het unieke van de mens en de innerlijke kracht en talenten die er in ieder mens schuilen. Aangezien de meeste mensen 60 tot 80 procent van hun tijd in hun werk investeren vind ik het een uitdaging om daarover met mensen na te denken en letterlijk in beweging te komen. Om zo hun talenten en kwaliteiten een plek te geven binnen het werk.

 

Ik werk door middel van adviesgesprek, coaching, begeleiding en beeldende therapie. Juist doordat ik deze diversiteit kan bieden ontstaat er binnen de begeleiding ruimte voor gevoel en verstand. De beeldende therapie maakt het proces en de ontwikkeling zichtbaar en tastbaar. Er ontstaan concrete handvatten en inzichten om tot groei te komen.

 

  • Hoogbegaafdheidscoach

  • Vaktherapeut beeldend vormen

  • Ervaringsdeskundige t.a.v. hoogbegaafdheid

  • en hoog sensitiviteit

  • Specialistisch arbeidsdeskundige

  • Bewegingsagoog (CIOS)

  • Symbooldrama therapeut i.o.

bottom of page