top of page
VISIE

Ieder mens is uniek. We worden geboren met een bron van talenten die we als het goed is gaan ontdekken en ontwikkelen gedurende ons leven zodat we steeds meer worden zoals we bedoeld zijn. Deze ontwikkeling wordt beïnvloed door onze manier van denken, voelen, handelen en onze omgeving.

 

De manier waarop we denken, voelen en handelen bepaalt de ruimte die er ontstaat voor het groeien van onze talenten. Onze omgeving is van invloed op de manier waarop we naar onszelf en naar de wereld kijken. Als er in de ontwikkeling belemmeringen ontstaan kun we hierbij hulp gebruiken.

Belemmeringen kunnen zijn:

  • faalangst

  • vaste mindset

  • je anders voelen

  • overprikkeling/ hooggevoeligheid

  • belemmering in zelfsturing (executieve functies)

  • moeite met omgaan met emoties (emotie regulatie)

  • perfectionisme

  • weinig zelfvertrouwen/ laag zelfbeeld.

 

Het leven is een avontuur maar als de belemmeringen steeds meer gaan beperken kan het zicht op dit avontuur verdwijnen en kan het gevoel van anders zijn, falen en opgeven de overhand nemen. Er kunnen klachten ontstaan die zich uiten op psychisch, emotioneel en/of lichamelijk gebied.

 

Atelier Doorzicht biedt ruimte voor inzicht: het doorzien van de invloed van eigen handelen en de omgeving. In de begeleiding kijken we naar het verleden en halen hier de unieke leermomenten uit om deze te vieren. Daarnaast kijken we naar de toekomst. Het kind of de volwassene leert de dromen en plannen die hij daarover heeft de ruimte te geven. Centraal in de begeleiding is het staan in het hier en nu en belemmeringen durven aan gaan.

 

Atelier Doorzicht ondersteunt het hoogbegaafde/ hooggevoelige kind en de ouders in het aanpakken van belemmeringen in de ontwikkeling en opvoeding, door betrokken en inspirerende begeleiding. In de begeleiding zoeken we de verbinding tussen kind, ouders en school.

Atelier Doorzicht biedt ruimte om te experimenteren, oefenen en ontdekken.

Atelier Doorzicht biedt een unieke loopbaancoaching voor hoogbegaafde/ hooggevoelige volwassenen. De coaching is gericht op het maken van concrete stappen.

kompas

kompas

bottom of page